Despre noi

Suntem trei antreprenori uniți de dragostea pentru locurile natale, pentru natură, toate bunătățile oferite de ea și rețetele pe care ni le-au lăsat moștenire bunicii.

Am creat în octombrie 2018 Tarta ta, un business 100% românesc, pentru a aduce mai aproape de bucureșteni gustul de altădată. Pentru noi, nostalgia copilăriei se activează într-o secundă la mirosul de mere cu scorțișoară, care ne amintește de plăcintele făcute de bunica.

Combinăm în gusturi diverse, după rețete simple, tehnici de preparare din Reghin, Transilvania, unde tradițiile încă stau în picioare, cu ingredientele curate din Vaideeni, județul Vâlcea, unde administrăm, cu toată pasiunea, o mică fermă. Totodată, ne place să explorăm diferite bucătării internaționale și să ne lăsăm inspirați de rețete locale.

Ne amintim și acum ziua în care am plantat primii copaci în livada din Vaideeni alături de tata-mare, în urmă cu mai bine de un sfert de veac. Astăzi, folosim în preparatele naturale de la Tarta ta merele proaspete, dar și celelalte fructe din care facem dulceață naturală.

Tot acolo, creștem peste 200 de oi care ne răsplătesc cu brânză, numai bună de asortat în rețete tradiționale de tarte. Pentru a ne completa paleta de furnizori, am chemat alături de noi producători mici, care ne umplu cămara cu ouă, unt, suc de mere și câte și mai câte.

Promisiunea noastră este să păstrăm gustul copilăriei în produsele noastre. Alături de asta, ne-am asumat misiunea ca produsele Tarta ta să contribuie la educarea consumatorilor români în privința unei alimentații sănătoase. Promovăm, în mod transparent și cu onestitate, produse fără margarină și premixuri în patiserie, fără congelare, preparare chiar în fața clienților.

Pregătim Tarta ta și toate produsele înfrățite de pe raft cu pasiune și grijă, la noi în cuptor. Numai după ce le guști pe toate, dulci sau sărate, vrem să ne spui: Care e Tarta ta?

#proaspete #cuingredientenaturale #gustoase #sanatoase #decasa

Povestea mărului

Din cele aproximativ 40 de tipuri de mere răspândite pe teritoriul României, îndesăm tartele noastre cu mere din soiul „bot de iepure”, aduse direct de la Vaideeni. Ne dorim să păstrăm intacte proprietățile acestora și le folosim în rețetele noastre cu tot cu coajă. Zahărul din măr ne ajută la îndulcirea naturală a tartelor, iar zaharurile din fruct se asimilează ușor de către organism.

Pe lângă aroma gustului, valoarea mărului este dată de numeroasele calități terapeutice, cunoscute încă din timpuri străvechi. Principalele vitamine și săruri minerale se găsesc în coajă, fructul fiind recomandat în numeroase afecțiuni: boli de stomac, contra migrenelor, a durerilor de ficat și de splină etc. Studiile despre mere arată că acest fruct este benefic şi pentru scăderea nivelului de colesterol „rău” din organism. De asemenea, nu trebuie ocolite beneficiile cosmetice ale fructului, precum curăţarea şi catifelarea pielii sau reducerea cearcănelor şi pungilor de sub ochi.

Cu toate aceste beneficii, în România consumul de mere este foarte scăzut în comparație cu alte țări din UE. Românii consumă circa 12,5 kg mere/ locuitor în fiecare an, în vreme ce în țări ca Olanda sau Germania media depășește 35 kg mere/ locuitor.

Alături de ceilalți români, respectăm acest fruct tradițional și ne dorim să contribuim la creșterea consumului de mere. Credem în zicala care spune că este mare păcat să tai un măr dacă nu plantezi altul în loc.

0
Call Now ButtonSuna